Турция ще обяви тридневен национален траур след удара срещу болница в

...
Турция ще обяви тридневен национален траур след удара срещу болница в
Коментари Харесай

Турция обявява тридневен траур за жертвите след удара срещу болница в Газа

Турция ще разгласи тридневен народен печал след удара против болница в Газа, причинил стотици жертви и за който Израел и палестинците се упрекват взаимно, заяви Агенция Франс Прес, като цитира Йомер Челик, представител на Партията на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган.

" За интервал от три дни ще влезе в действие тридневен печал в символ на взаимност с болката на тези почтени хора ", сподели Йомер Челик. " Споделяме същата болежка, същата тъга ", добави той.

Тридневният народен печал ще бъде публично разгласен с президентски декрет, сподели заместник-председателката на партията в Народното събрание Йозлем Зенгин, представена от турската държавна телевизия ТРТ.

Президентът Ердоган прикани нощес за преустановяване на " тази невиждана грубост в Газа ", обвинявайки Израел, че е " блъснал болница, приютяваща дами, деца и почтени цивилни ".

Израелската войска обаче съобщи, че има " доказателства "  за отговорността на палестинската формация " Ислямски джихад " за нанасянето на удара, версия, подкрепяна от американския президент Джо Байдън, който сега е на посещаване в Израел.

Ударът провокира доста мощни страсти в Турция, където  около 80 000 души по данни на управляващите демонстрираха нощес пред израелското консулство в Истанбул.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР